Hier vind u de contactgegevens van museum Lammert Boerma, deze zijn te gebruiken voor contact voor Bed and Breakfast boekingen, info schilderijen of overige kunst en overige vragen. Onderin het scherm zal zo nu een dan een artikel opgenomen worden over het museum, de kunst of de kunstenaars en een aantal linkjes van onze vrienden.  

Contactgegevens:

Museum Lammert Boerma

Borgercompagniesterweg 44-46

9632 TD Borgercompagnie

tel. 0598-393381

email: info@museum-boerma.com

 

Hier vind u de Routebeschrijving naar het kunstmuseum Lammert Boerma.

 

Openingstijden museum :

donderdag, vrijdag en zondag van 12.00 - 18.00

eventueel buiten deze dagen op afspraak.

Januari en februari is het museum gesloten.

Bed and breakfast is het gehele jaar mogelijk.

Entreeprijzen museum Lammert Boerma :

Volwassenen             : 3,-   Euro.

Kinderen  ( tot16 jaar) : 1,50 Euro.

Pas 65+ houders        : 2,50 Euro.

Groep vanaf 15 pers.   : 2,50 Euro. pp.

KvK nummer 02334153.

Artikel : over aanstootgevende kunst ( november 1988 geschreven DvhNoorden, schrijver onbekend) :

Ik citeer:

Boerma kreeg in 1977 landelijke bekendheid met zijn schilderij van een mastruberende generaal dat met andere Oost-Groningse kunst in het klooster in Ter- Apel moch hangen. Via twee korte gedingen werd bepaald dat de generaal in een donker hoekje moest hangen, met een waarschuwend briefje op de deur.

( Van een onzer redacteuren) STADSKANAAL - " Waarschuwing in deze ruimte hangt een schilderij van L.H. Boerma, voorstellende een mastruberende hoge militairin bijzijn van een naakte vrouw en een geschonden lijk". Deze woorden stonden op de deur van een klein vertrek in het Museumklooster in Ter Apel in 1977. Een aantal Oostgroningse kunstenaars exposeerden dit jaar in het klooster . De stichting, toen nog Stichting Kloostermaand geheten, vond het schilderij van Lammert Boerma "aanstootgevend" en wilde het niet in de tentonstelling opnemen. De kunstenaars spanden een kort geding aan. Mr. G. Overdiep verzon daarop het bovenstaande concessie. Lammert Boerma heeft dus vaker last gehad met zijn schilderijen. Ook nu is het weer raak. Twee van zijn schilderijen, waaronder dat met de welluidende titel "De terugkeer van de Heer" is door directeur J.C. Ploegsma uit de kantine van de Philipsvestiging in Stadskanaal verwijderd. Wij meldden dat al. Nog twee andere een van Volkert Reijn, deelden dit lot. Rond de verwijdering hangt een waas van geheimzinnigheid. Niemand schijnt te weten welke schilderijen er nu precies niet konden van de directeur. De heer R. Oosterhof van de Artotheek in Groningen kan het weten, want daar kwamen de schilderijen voor de expositie vandaan. Hij hult zich in zwijgen. "Ik kan in mijn administratie wel nakijken om welke schilderijen het gaat, maar dat doe ik niet: ik bescherm mijn klanten", aldus de heer Oosterhof. Philips is waarschijnlijk een goede klant. Lammert Boerma vindt de hele actie om zijn schilderijen "knullig". Het is een soort bevoogding waar ik niet van houdt. Eigenlijk is hier sprake van censuur. Wie weet komt het werk tot een kort geding. Daar moet ik nog even over denken".

Links vrienden:        www.weekendhotel.nl          http://www.schilderijen-gallery.nl/        http://art-gallery.goedbegin.nl/